Voorstellen

Hoi hoi,

mijn naam is Mirjam Braaksma-Bijwaard. Gastouder en eigenaar van de kleinschalige kinderopvang “Mini-regenboog”.

Geboren in Alkmaar, 1974 en in Friesland opgegroeid. Sinds 1999 ben ik getrouwd met Ulbe Braaksma. Samen mogen wij ons trotse ouders noemen van zoon Justin (2001) en dochter Celine (2004).

In 2004 ben ik als gastouder begonnen en dat breidde zich al snel uit tot een bruisende, kleinschalige kinderopvang die uniek is door het als extra; aanbieden van muzikale vorming, kennis van de natuur èn creatieve werkvormen.

Ik ben open, eerlijk en gastvrij, voor de kinderen is dit fijn, daarbij ben ik consequent, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Dit geeft kinderen een veilig gevoel en rust.

Alle nodige diploma’s zijn behaald, AED en kinder EHBO blijf ik herhalen, en als het nodig is zal ik ook vervolgcursussen doen. Ook E-learning om mijn kennis te verbreden hoort erbij. Er zijn inmiddels al meerdere certificaten behaald…

Ik ben leergierig en pak dan ook de meeste cursussen mee ter verbetering van de opvang.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn eigen gezin, ben ik veel met muziek bezig (ik speel gitaar èn basgitaar in diverse bands) en ik houd ook erg van motorrijden. Een boek lezen en eigen songs schrijven vind ik ook heerlijk om te doen. Ulbe heeft onze eigen camper gebouwd, waarmee we zo nu en dan ook een tijdje genieten van onze vrijheid. Even lekker opladen om daarna weer vol energie en plezier alle aandacht aan jullie kleintjes te geven…

Gastouder zijn is een groot onderdeel van mijn leven, ik doe het dan ook met heel mijn hart en ziel.

Mirjam

Verder kan ik ontzettend genieten van de natuur, dit doe ik ook samen met de oppaskinderen. Ik vind het leuk om hun nieuwsgierigheid voor de wereld om hen heen te zien, vragen erover te beantwoorden of we doen leerzame spelletjes zoals tellen, kleurherkenning, welk dier of insect zie je, wat hoort bij de verschillende seizoenen en natuurlijk nog veel meer.